Treballar utilitzant la viquipèdia sembla feina fàcil no?
En el moment que se'ns planteja un treball com el que se'ns va proposar a GTIC, és quan et comences a plantejar la complexitat i el rere fons que hi ha darrera d'un article, definició, descripcions,etc que nosaltres llegim tan fàcilment quan busquem informació sobre qualsevol àmbit, aspecte, lloc,etc que ens interessa.
El treball consisteix en aprofundir en el funcionament dels wikis i concretament de la viquipèdia. Per poder realitzar això, el primer que havíem de fer és descobrir com es crea un wiki, saber-ne les seves parts, com s'edita, les discussions que es poden fer, els enllaços, les fonts i les cites.
A partir d'aquí, en grups de 4 persones aproximadament, havíem de localitzar un article que es pogués completar amb informació aportada per nosaltres.
Fotògrafa: Leanne Temme |
Nosaltres, vam escollir un article del Síndrome de Down, un trastorn reconegut i conegut actualment. En aquest article, només constava un breu resum del que suposa el trastorn i la relació que tenia amb la genètica. Nosaltres vam incorporar tres àmbits més que poder definir del trastorn: Com afecta?Com són?Què fer?.
Semblava una tasca arriscada puix que hi ha l'opció que la teva informació sigui eliminada per la seva poca validesa o confiança que dóna i per poder semblar informació copiada literalment. Com a conseqüència d'això, vam haver d'explicar-ho tot amb les nostres pròpies paraules i crear un link que portés a la pàgina web d'on nosaltres havíem extret la informació.
Després de 7 dies d'incorporar la nostra informació a l'article i poder veure que no ha estat eliminada, ens dóna al nostre grup, una gran satisfacció. Una experiència diferent, nova i curiosa que ens ha fet participar i ampliar la informació de la viquipèdia. A més a més, el treball en grup ha estat beneficiós i d'ajuda per sortir-nos-en.
Us proporciono l'enllaç a la viquipèdia amb l'article modificat http://ca.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADndrome_de_Down per si voleu visitar-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada